Navigate / search

10 signalen dat het de hoogste tijd is voor een andere baan

In hoeverre zie je je huidige baan niet meer zitten? De website www.intermediair.nl heeft 10 signalen gepubliceerd waaruit je op kunt maken of je je werk zat bent.

1. Je haalt je enige plezier uit je loonstrookje

Voor 73% van de werknemers is het loonstrookje de belangrijkste motivatie om ’s ochtends uit bed te komen en naar het werk te gaan, zo bleek vorig jaar uit onderzoek van Salary.com in de Verenigde Staten. Daar is nog wel enig begrip voor op te brengen. Niettemin geeft het stof tot nadenken als dit je enige motivatie is.

2. Je staat te vaak bij de koffieautomaat

Is de koffieautomaat het meest interessante aspect van je baan? Dan zul je toch eens na moeten gaan of je baan bij het bedrijf waar die koffieautomaat staat wel bij jou past.

3. Je leert niets nieuws meer

Het op je werk bij kunnen leren kan beslist bijdragen aan de hoeveelheid plezier die je aan je baan beleeft. Heb je die mogelijkheid niet, dan zul je wellicht sneller van baan willen wisselen.

4. Je zit te vaak te dagdromen

Er wordt weleens gezegd dat dagdromen goed is voor de creativiteit, maar uit onderzoek blijkt dat mensen die geconcentreerd bezig zijn met hun werk gelukkiger zijn dan mensen die geestelijk vaak afdwalen.

5. Je werkgever presteert steeds slechter

Het herhaaldelijk plaatsvinden van een bezuinigingsronde is meestal geen goed teken. Het doorvoeren van bezuinigingen staat niet bekend als de meest visionaire manier om een bedrijf te leiden. Sterker nog: vaak is het een voorbode van erger.

6. Je collega’s sluiten je buiten

Valt het gesprek steevast stil wanneer je binnenkomt? Dan heb je een probleem, want het is een weinig subtiele manier van een groep om duidelijk te maken dat je geen deel uitmaakt van de ‘inner circle’. Nee, als je wordt buitengesloten kun je maar beter de eer aan jezelf houden en zelf opstappen.

7. Je baas vraagt je iets onethisch te doen

Liegt het bedrijf waarvoor je werkt over de kwaliteit van haar producten? Worden er veel te hoge prijzen gevraagd? Of wordt er gebruik gemaakt van illegale software? Dan zou je er goed aan doen om je te realiseren dat ook jij verantwoordelijk kunt worden gehouden voor de dubieuze praktijken van je werkgever.

8. Je deelt je tegenzin zelfs al op social media

Uit je je onvrede over je baan zelfs al op Facebook en Twitter? Waar wacht je dan nog op? Als iets je niet zint, breng er dan verandering in.

9. Je wordt ziek van je werk

Stress is uitgegroeid tot de grootste ziekmaker van Europa: bijna de helft van de gezondheidsklachten wordt erdoor veroorzaakt. En laat arbeidsgerelateerde stress nou net op de tweede plaats van de schuldigenlijst staan. De toenemende werkdruk, het altijd maar bereikbaar moeten zijn: het is gewoon niet gezond.

10. Je kijkt te vaak naar vacatures op Intermediair.nl

Deze laatste behoeft geen uitleg!

Deze blogpost is ook beschikbaar in het Pools (Polski).