Navigate / search

Hotels kunnen in 2016 meer gasten en omzet verwachten

(NU.nl) De hotelbranche kan dit jaar opnieuw meer gasten verwachten. De omzet groeit daardoor naar verwachting met 4 procent.
ABN Amro voorspelt dat het aantal binnenlandse toeristen dit jaar met ruim 1 procent zal stijgen. Vorig jaar daalde dit aandeel nog met 1 procent.

De bank verwacht deze groei vanwege de toenemende koopkracht van mensen met lagere inkomens. Deze groep kiest relatief vaker voor een vakantie in Nederland.

In 2015 boekte de hotelbranche al een omzetgroei van 6,1 procent. Die groei zat vooral in het inkomend toerisme. Er kwamen vorig jaar 7 procent meer buitenlandse toeristen naar Nederland. Zij gaan vooral naar de kustgebieden en Amsterdam. Het inkomend toerisme in Amsterdam is sinds 2009 al met 50 procent toegenomen.

Uit gegevens van de bank blijkt verder dat Nederlanders steeds vaker kiezen voor een hotel in plaats van een overnachting op een camping. Vorig jaar brachten Nederlanders zo’n 30 procent van de binnenlandse overnachtingen door in een hotel. Een kwart daarvan is doorgebracht op een camping. Tien jaar geleden was dit nog andersom.

(www.nu.nl)

Deze blogpost is ook beschikbaar in het Pools (Polski).