Navigate / search

Infopol

Mijn “roots”  liggen in het Poolse  plaatsje Świecie een plaats ten zuiden van Gdansk dochter uit een ondernemersgezin. Mijn vader was een ondernemer die ons op jonge leeftijd heeft leren werken en verantwoordelijkheid dragen. Mijn vader was een gezien ondernemer ik herken in mijzelf eigenschappen die hij ook had, makkelijk contact maken, zaken opbouwen en op heel gebieden kansen en uitdagingen zien. Mijn moeder heeft naast de zorg voor het gezin heel hard meegewerkt in het bedrijf dit naast de zorg voor het gezin. Ook deze eigenschap heb ik van mijn moeder meegekregen dat je naast je gezin ook in een bedrijf jezelf kan ontwikkelen. Ook in mijn moeder herken ik zaken van mijzelf.

Mijn man en ik hebben elkaar leren kennen in Polen toen wij een relatie kregen was de stap naar Nederland een logisch gevolg omdat mijn man hier werkzaam was. Mijn man en ik hebben samen in 2006 een bedrijf opgezet wat nu goed draait en wat door ons wordt geleid.

Omdat ik niet de persoon ben die heel lang vooruit plannen maakt of snel uitspraken doe over de toekomst kan ik niet concreet zeggen waar mijn toekomst is. Maar gezien het feit dat ik een gezin heb, mijn man een bedrijf ikzelf een onderneming, mijn kinderen in Nederland geboren en getogen acht ik de kans groot dat de toekomst in Nederland zal zijn. Ook ben ik van mening waar je gelukkig bent waar je werkt je plek is om te zijn.

Als mens ben ik een persoon die van jongs af aan is opgegroeid om zaken aan te pakken, op jonge leeftijd hebben we leren werken en ook oog voor “zaken doen” gekregen. Verder is mijn werk mijn passie en een van de belangrijkste dingen in mijn werk is dat ik niet tegen onrecht kan of zie dat mensen onrecht aangedaan word dan zet ik mijzelf maximaal in dingen recht te zetten of te veranderen. Ik ben niet de persoon die ten koste van anderen succes wil hebben mijn visie is dat als je een onderneming hebt je klanten graag met je zaken willen doen, terug willen komen en goed van jou en je bedrijf spreken. Dat is naar mijn inzicht de beste reclame en op deze wijze bouw je vertrouwen en respect op.

Naast het genieten van mijn gezin, geniet ik van koken, mij kun je ook enthousiast maken voor een kort bezoek aan een stad of mooie plaats in plaats van een lange vakantie op een vaste plek. Het onverwachte niet geplande zijn vaak de mooiste en leukste ervaringen…

Mijn droom voor de toekomst is dat mijn kinderen gelukkig worden en hun plekje in de maatschappij gaan vinden het maakt mij niet uit waar en hoe als ze maar gelukkig zijn in de dingen die ze doen.

Zakelijk hoop ik dat mijn bedrijf succesvol is niet alleen rendabel maar vooral dat mijn bedrijf voor mensen wat kan betekenen en ik er zelf plezier aan beleef uiteraard is het prettig als je onderneming ook rendabel is anders kun je beter vrijwilligers werk doen. Verder zie ik vele vormen van business en de dingen die op mijn pad komen pak ik gedreven en enthousiast op. Door gedreven te zijn bereik ik mijn doel en maak van dingen een succes, leer ook dat in het zakendoen je niet alles zelf kan maar door samen te werken je veel kan bereiken.

Zoals ik aangaf is mijn ondernemerschap van jongs af aan meegegeven iets wat ik van mijn vader en moeder heb meegekregen en met mijn eigen inzicht opbouw en uitbouw. Kenmerkend voor mijn ondernemerschap is ook dat je niet overal zelf de details van hoeft te weten en te kennen maar door overzicht te hebben, goed advies in te winnen dit op de juiste wijze te gebruiken, de juiste mensen met elkaar in contact brengt je veel kan bereiken. Dat is mijn ervaring en visie. Ook is mijn visie dat je soms wel eens een advies of opdracht moet oppakken of geven zonder daar een opbrengst van te hebben, maar door de goodwill en de ervaring die je ermee opdoet je veel meer resultaat hebt, ik heb in die situaties een lange termijn visie.

Infopol is ontstaan in een periode dat mijn kinderen dagelijks naar school gingen het bedrijf van mijn man draaide, ik vaak werd gevraagd om hulp en advies, door bedrijven door mensen met Oost-Europese achtergrond. Toen heb ik het initiatief genomen om hier mijn bedrijf van te maken met een heel breed pakket van diensten en inmiddels ook producten. Ook heb ik sinds kort een bedrijfspand waarvan uit ik kan werken, mijn diensten kan aanbieden en ook mijn producten kan etaleren. Het bijzondere is dat ik bijna geen reclame maak en dagelijks veel werk heb. Infopol is heel persoonlijk het is mijn droom en passie en dat geeft mijn bedrijf een heel persoonlijke uitstraling wat mijn klanten en zakenpartners ook kunnen merken. Dat maakt Infopol voor mij bijzonder.

Ik zou je jonge ondernemers willen adviseren maak je visie concreet, gewoon beginnen goed advies en je niet laten ontmoedigen door tegenslagen of onduidelijkheden zoek het juiste advies en zorg voor de juiste mensen om je heen. Verder wil ik startende of jonge ondernemers meegeven passie, durf en lef moet je hebben om die stap te maken.

Doe de dingen waar je goed in bent en laat andere de dingen doen waar je minder goed in bent. Als voorbeeld ik ontmoet heel kundige vaklui die mooi en goed werk leveren, ik adviseer hen start een bedrijf en geef de administratie uit handen, dat kost je veel tijd en je hebt er de kennis niet van.

Voor het starten van een bedrijf is een opleiding niet van belang, zakelijk inzicht, gedreven zijn en passie hebben dat zijn de belangrijkste factoren om een bedrijf op te zetten.

Mijn opleiding heb ik in Polen gehad, op niveau van MBO in Nederland, maar ik kan eerlijk zeggen dat de praktijk van het leven de grootste opleiding is!

Als belangrijkste karaktereigenschap wil ik ondernemers meegeven dat passie het belangrijkste is en in oplossingen denken en niet in problemen.

Aan de Poolse mensen in Nederland zou ik willen zeggen wees trots op jezelf ontwikkel je, leer de taal dat is belangrijk, en kom voor jezelf op Nederland is een land met veel mogelijkheden. Wij Poolse mensen hebben een groot plichtsgevoel, zijn op veel terreinen vakmensen en creatief gebruik dat ook! Zoek naar de mogelijkheden ze zijn er!

Ook wil ik aan Poolse mensen adviseren het volgende, als je hier komt werken en wonen laat je informeren en neem niet aan dat iedere werkgever of instantie het bij het juiste eind heeft, vraag advies voor je een overeenkomst aan gaat.

Door mijn gezin en bedrijf ben ik heel gelukkig in de dingen die ik doe en geniet ik van iedere dag.

Over vijf jaar hoop ik dat Infopol succesvol is en dat ik met Infopol voor veel verschillende mensen wat kan betekenen zowel bedrijfsmatig als voor de mensen uit de maatschappij en dat mijn bedrijf een brede rol kan spelen in diverse situaties.

Deze blogpost is ook beschikbaar in het Pools (Polski).