Navigate / search

Koopkracht- tegemoetkoming

In 2015 stijgt de koopkracht gemiddeld naar verwachting met een half procent. Ongeveer driekwart van alle huishoudens gaat er in koopkracht op vooruit. Dit is het tweede jaar op rij dat de koopkracht stijgt. Iets meer dan de helft, 57 procent van de ouderen gaat er in koopkracht op vooruit. De gemiddelde koopkracht van ouderen komt uit op nul procent.

Toch is het niet zo dat iedereen er op vooruit gaat. Als gevolg van de economische crisis zijn soms nog pijnlijke maatregelen nodig. De economische crisis blijft voelbaar. Lage inkomens worden daarbij zoveel mogelijk ontzien.

Heb je een laag inkomen? Omdat je bijvoorbeeld weinig loon hebt? Of weinig inkomsten of zit je in de bijstand? Dan heb je ook in 2015 mogelijk recht op extra geld van de gemeente. Dit is een tegemoetkoming in jouw koopkracht. Als je wilt weten of je in aanmerking komt voor extra geld? Ga Ga dan naar de website laaginkomen.nl en doe de test. Zo zie je gelijk of je recht hebt op extra geld en waar je dit kunt aanvragen.

Voor wie is de koopkrachttegemoetkoming?

Mensen met een uitkering, maar ook werkenden en zelfstandigen met een laag inkomen kunnen de koopkrachttegemoetkoming aanvragen. Het hangt van iemands persoonlijke situatie af waar de inkomensgrens precies ligt. Die grens lag in 2014 tussen € 245,- tot € 1500,-.

Het extra geld wat je in 2014 kreeg was:

  • 100 euro voor een (echt)paar.
  • 90 euro voor een alleenstaande ouder.
  • 70 euro voor een alleenstaande.

 

Deze blogpost is ook beschikbaar in het Pools (Polski).