Navigate / search

Nederlandse kranten staan massaal stil bij overlijden Cruijff

(NU.nl) De Nederlandse kranten staan vrijdag massaal stil bij het overlijden van Johan Cruijff.


Op de voorpagina van Trouw is een foto te zien van Cruijff met de tekst “Icoon van een generatie”. “Cruijff was meer dan de beste voetballer, hij was ook ambassadeur van het land”, is in het artikel te lezen.

De Volkskrant opent de krant met “De wereld treurt om voetbalgenie”. “Naast een van de beste voetballers aller tijden, was hij een grensverleggend trainer, een geweldig uithangbord en een geliefd mens, zo blijkt uit reacties vanuit de hele wereld.”

De krant legt uit waarom hij zo goed was. “Het tikitaka-voetbal, het soms onnavolgbare samenspel van Messi, Suarez en Neymar in de voorhoede van Barcelona: het zou er allemaal nooit geweest zijn, was Johan Cruijff niet ook als trainer zijn eigenzinnige zelf geweest”, aldus de Volkskrant.

Het AD kopt met “Zo’n grote voetballer krijgen we nooit meer” en schrijft onder meer over de verdrietige sfeer die in Betondorp, de wijk waarin Cruijff opgroeide, hangt. De eerste veertien pagina’s van de krant gaan over de voetballer.

Ook de Telegraaf wijdt belangrijke pagina’s van de krant aan de drievoudig Gouden Bal-winnaar. Op de tweede pagina is een bladzijde te zien waarop Telegraaf-redacteuren Cruijff bedanken voor zijn columns voor de krant.

Nrc.next heeft een special van zestien pagina’s. Tijdschrift Voetbal International komt met een extra editie naar aanleiding van het overlijden van Cruijff.

(www.nu.nl)

Deze blogpost is ook beschikbaar in het Pools (Polski).