Navigate / search

Over ons

PoPolsku is de Poolse krant in Nederland, geheel in het Pools, met de uitstraling van een magazine over alles wat Poolse inwoners van Nederland willen weten over o.a. wetgeving, cultuur, wonen, werken, leven, gezondheid en belastingen in Nederland. De artikelen in de krant zijn nergens anders zo volledig beschikbaar en het dagelijkse Nederlands nieuws op de site wordt in het Nederlands en Pools geplaatst voor 08.30 uur ’s ochtends zodat je niets hoeft te missen als je de Nederlandse taal (nog) niet beheerst.  In de krant en op de website wordt uitgebreid aandacht besteed aan wonen, werken en leven in Nederland en aan vrouwen- en mannennieuws, sport en showbizz. Daarnaast heeft iedere lezer van de krant de kans om de Nederlandse les uit de krant te volgen en een huiswerkopdracht te maken. Met het maken van deze opdracht kun je een iPad mini winnen. De oplage is 40.000, het aantal Polen in Nederland, is bijna 300.000 mensen

Op de website www.popolsku.nl worden alle artikelen in het Pools én in het Nederlands geplaatst waarbij iedere dag het nieuws van Nederland te zien is, in zowel Nederlands als in het Pools. En we zijn actief aanwezig op social media, twitter: @gazetapopolsku  en facebook: GazetapoPolsku.

De Poolse krant in Nederland wordt uitgebreid met poPolskuTV (start juli 2013). Deze zender verzorgt tussen de 10 en 15 informatie filmpjes per week over wonen, werken en leven in Nederland in het Pools. Deze filmpjes zijn te zien via het eigen YouTubekanaal en via de  website www.popolsku.tv. Daarnaast wordt iedere vrijdagmiddag het programma poPolskuNL uitgezonden.

Dit programma is vergelijkbaar met  het ‘Hart van Nederland’ concept. In 20-25 minuten wordt Nieuws van Nederlandse bodem afgewisseld met nieuws over wonen, werken en leven in Nederland. Daarnaast is er aandacht voor recreatie, kunst en cultuur in Nederland en shownieuws uit binnen- en buitenland. Twee vaste (Poolse) presentatrices en twee sidekicks (eveneens Pools) brengen de informatie in een professionele studiozetting.

Daarnaast heeft poPolsku het jobboard www.ofertypracy.nu. Een jobboard voor Poolse of Poolssprekende mensen in de EU. Evenals het diplomawaarderingsfonds (in oprichting) om gecertificeerde Polen via een diplomawaardering via dit fonds, de mogelijkheid te bieden op een baan op hun niveau!

Meer informatie:

www.popolsku.nl

www.ofertypracy.nu

www.popolsku.tv