Navigate / search

Snowworld Zoetermeer

In Zoetermeer, niet ver van Den Haag, vind je een indoorskibaan met skipiste. Snowworld Zoetermeer werd midden jaren negentig gebouwd en was bij de opening de tweede indoorskibaan van Nederland met echte sneeuw. Onze vakantie staat gepland en we willen alvast gaan oefenen met skiën, voordat we in de Tatra de pistes afdalen. Het is eigenlijk best een gek idee dat je in het vlakke Nederland kunt skiën of een gewaagde sprong kunt maken met je snowboard. Toch zal je verrast zijn over de mogelijkheden en de sfeer bij Snowworld, want je waant je letterlijk even op een wintersport vakantie. Voor vrij skiën en snowboarden is reserveren niet nodig.

Aangekomen in Zoetermeer volgen we met de auto de goed aangegeven borden richting Snowworld. En zien al snel een grote heuvel waarop je de indoorskibaan kunt zien. Er is een groot terrein waarop je gratis de auto kunt parkeren. We zien mensen in skipakken alleen of in groepjes met hun ski’s of snowboards onder de arm naar binnen lopen. Wij hebben onze skispullen in Polen liggen, want we hadden niet gedacht het nodig te hebben in Nederland. Dit is echter geen probleem omdat je materiaal van ski’s of snowboards tot schoenen, helm en skipak, prima bij Snowworld kunt huren. Op aanvraag kun je ook een rodel of binnenband (tube) reserveren. Nadat we een skipas voor twee uur hebben gekocht lopen we rechts van de balie naar binnen waar we kleding en materiaal krijgen en ons kunnen omkleden.

Er zijn twee pistes met een lengte van 160 meter en één piste met een lengte van 210 meter voor de meer gevorderde skiërs en snowboarders. Binnen is het ongeveer -6 °C en het totale sneeuw oppervlak is 13.500 m². De derde baan wordt in de toekomst verlengd met driehonderd meter en een hoogte van 72,4 meter (68,4 meter boven NAP). Tussen de pistes bevinden zich heuse sleep- en bandliften. Een van de pistes is ingericht als funpark met verschillende obstakels. Naast de 3 pistes is er ook nog een kinderland, waar kinderen afgescheiden van de pistes hun eerste ervaring kunnen opdoen. Interessant is dat beginners ook proeflessen kunnen nemen, het is mogelijk privéles te krijgen en er zijn verschillende cursussen voor volwassenen en kinderen.

Na het omkleden leveren we het gehuurde materiaal in en lopen voor de aprés-ski naar het horeca gedeelte links van de receptie. Hier is een zelfbedieningsrestaurant, een bistro en een echte bierstube. Wij besluiten nog even lekker te eten in het fonduerestaurant, waar we kunnen kiezen uit een heerlijke kaas-, vlees- of visfondue. Het horeca gedeelte kun je ook bezoeken zonder skipas als je gewoon de sfeer van de winter wil proeven of gewoon een bijzonder uitje met je vrienden wilt hebben.

Zoek je nog meer uitdaging bezoek dan eens Snowworld Landgraaf in Zuid-Limburg, want dat is het grootste indoor-skiresort van Europa. SnowWorld Landgraaf beschikt over vijf pistes met o.a. een zespersoons stoeltjeslift. Op de langste piste kunnen afdalingen gemaakt worden tot 520 meter. Daarnaast beschikt het over ’s werelds enige officiële indoor FIS-Rennstrecke, waar officiële World Cup-, Europa Cup-wedstrijden plaatsvinden.

Mikolaj & Carolus

Wat? Snowworld Zoetermeer
Lokatie: Buytenparklaan 30 2717 AX Zoetermeer
Openingstijden 365 dagen per jaar van 09:00 tot 23:00
Prijzen:
Attracties:
Meer informatie: www.snowworld.com

Deze blogpost is ook beschikbaar in het Pools (Polski).