Navigate / search

Sterrenchef Jacob Jan Boerma gaat koken voor KLM

(NU.nl) KLM gaat maaltijden serveren van de Nederlandse driesterrenchef Jacob Jan Boerma. De gerechten worden aan boord van de World Business Class op de vluchten vanuit Amsterdam opgediend.
Dat meldt de Nederlandse luchtvaartmaatschappij maandag in een persbericht.

Boerma, van het met drie Michelinsterren bekroonde restaurant De Leest, heeft vier menu’s samengesteld voor de KLM-vluchten. Het voedsel wordt, vanaf 25 oktober, geserveerd op eetservies ontworpen door Marcel Wanders.

Eerder werkte KLM samen met onder meer Cees Helder, Margot Janse, Sergio Herman, Richard Ekkebus, Mario Ridder, Richard van Oostenbrugge en Jonnie Boer. Boerma is echter de eerste chef wiens gerechten een jaar lang aan boord worden geserveerd.

De sterrenchef opent begin 2016 zijn eigen restaurant in het geheel vernieuwde NH Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam.

(www.nu.nl)

Deze blogpost is ook beschikbaar in het Pools (Polski).