Navigate / search

Thomas Cook zet campagne Turkije stil vanwege aanslagen

(NU.nl) Reisorganisatie Thomas Cook zet zijn lastminutecampagne voor Turkije tijdelijk stil uit respect voor de slachtoffers van de aanslag op luchthaven Atatürk in Istanbul. Dat zei een woordvoerster van het bedrijf.


“Dat doen we altijd, bij dit soort grote aanslagen. We deden het ook bij de aanslag in Brussel en bijvoorbeeld de MH17. Ook nu zetten we de campagne even stop”.

Thomas Cook kreeg woensdag “meer vragen dan normaal” over reizen naar Turkije en stedentrips in Istanbul. “Mensen willen een soort van geruststelling”, aldus de woordvoerder.

Tot nu toe zijn er bij Thomas Cook geen annuleringen binnengekomen. Wel wordt er iets vaker dan normaal geïnformeerd naar het omboeken naar een andere bestemming.

Reisorganisatie Corendon liet weten dat het contactcentrum iets meer vragen krijgt dan normaal over Turkije. Van omboekingen of annuleringen was volgens een woordvoerster nog geen sprake.

Dinsdag werd bekend dat Turkije in mei een derde minder toeristen trok. Dat heeft vooral te maken met een daling in het aantal Russische toeristen.

(www.nu.nl)

Deze blogpost is ook beschikbaar in het Pools (Polski).