Navigate / search

Toeristen besteden 10,2 miljard euro in Nederland

(NU.nl) De veertien miljoen toeristen en zakenreizigers die Nederland vorig jaar bezochten, gaven in totaal 10,2 miljard euro uit aan hun bezoek.

Naast reis- verblijfskosten besteedden ze 2,1 miljard euro aan eten en drinken en kochten zij voor 1 miljard euro souvenirs, kleding en andere benodigdheden.

Dit blijkt uit cijfers van NBTC Holland Marketing, die minister Henk Kamp van Economische Zaken (EZ) donderdag in ontvangst neemt.

Het aantal bezoekers naar Nederland is de afgelopen vijftien jaar met 40 procent gestegen. De verwachting is dat het aantal toeristen en zakenreizigers de komende jaren verder toeneemt naar zestien miljoen in 2020.

Amsterdam bleef in 2014 de populairste bestemming voor buitenlandse toeristen met ruim vijf miljoen bezoekers. Slechts 13 procent van de toeristen gaat na hun bezoek aan de hoofdstad nog naar een volgende bestemming in Nederland.

De verblijfsduur in Nederland is veelal relatief kort. Meer dan de helft (55 procent) van alle bezoekers verblijft minder dan drie nachten in ons land.

Uit het onderzoek van de toerismeorganisatie blijkt dat 85 procent van de bezoekers het verblijf in Nederland beoordeelt als uitstekend of zeer goed.

(www.nu.nl)

Deze blogpost is ook beschikbaar in het Pools (Polski).