Navigate / search

Twaalf aanhoudingen in Doetinchem na onrust door ontknoping Eredivisie

(NU.nl) De politie heeft twaalf mensen gearresteerd in Doetinchem. Het was erg onrustig na het Eredivisie-duel tussen De Graafschap en Ajax.
De Mobiele Eenheid (ME) moest optreden, meldt de politie. Het is inmiddels weer rustig, de meeste Ajax-supporters zijn terug op weg naar hun eigen stad.

Ook in Amsterdam werden enkele arrestaties verricht. Daar keken veel mensen naar de voetbalwedstrijden op het Leidseplein. Na de wedstrijd heerste teleurstelling onder de fans. Tot nog toe verlaten zij het plein in het centrum van de stad redelijk rustig.

In Eindhoven heerst er vooral blijdschap en is het niet onrustig. Volgens de politie in Eindhoven zitten de horecagelegenheden redelijk vol en heerst er een goede sfeer in de stad. Een woordvoerder zegt dat de politie en gemeente rekening hebben gehouden met de ”goede afloop” voor Eindhoven.

De huldiging van PSV in de stad is maandag, maar hij zegt nog in de loop van de middag en avond wel een toestroom te verwachten van mensen die wat willen vieren.

(www.nu.nl)

Deze blogpost is ook beschikbaar in het Pools (Polski).